Hotline
0530 970 55 54
Faaliyet Alanları - Spor Zemin Kaplamaları
Epoksi Zemin Kaplama

Sistem Tanımı

 Epoksi malzemeler kürlenmesinden sonra sertlik derecesi ve aşınma direnci yüksek olduğu için endüstriyel zeminler, atölye zeminleri, mağaza zeminleri, üretim alanlarında kullanılır.

Uygulama Detayları

 Zeminlerde oluşan ondülasyonlar ve hataları örtmek için epoksi ürünlerin pürüzsüz görünümünden faydalanılır. Tüm toz, kir ve nemden arındırılan zemine epoksi primer astar uygulaması yapılır. Bu sayede zeminin neme karşı dirençli olması ve bu katmandan sonra gelecek katların iyi bağlanması sağlanır. Epoksi primer kürlenmesini tamamladıktan sonra üzerine tercihe göre düzgün pürüzsüz bir görüntü sağlayan epoksi self levelling ya da zeminde biraz pürüzlü bir bitiş isteniyorsa portakal desen epoksi self levelling ile zemin kaplaması sona erdirilir.

Kullanılacak Ürünler              Sarfiyatlar

Epoksi Primer                           0,15-0,25 kg/m²

Epoksi Self Levelling                1,1-2,1 kg/m²

Epoksi Portakal Desen             1,1-2,1 kg/m²

Polyurea Su Yalıtımı

Sistem Tanımı

 Polyurea hammadde girdileri ve oluşumu bakımında güçlü amin yapısı sayesinde çok dayanıklı bir malzemedir. Polyureanın bu denli dayanıklı olması savunma sanayi, yapı güçlendirmeleri, sıvı tankları, çatılarda oluşan su sızıntıları, evlerinizin teraslarında önleyemediğiniz rutubet nem gibi problemler için çözüm yolu olarak düşünülmüştür. Çatı ve teraslarınızda ya da benzer olarak su yalıtımı şikayetlerinizde Polyurea diğer yalıtım gruplarına göre çok daha hızlı ve düzgün bir görüntü oluşmasına da sebep olur.

Uygulama Detayları

Su sızdırmasını engelleyemediğiniz yapılarda öncelikle zemini toz, kir ve nemden tamamen arındırıyoruz. Temiz zemine dayanımı yüksek olan epoksi primer ile kaplıyoruz. Zeminde nemlilik oranını düşüremediğimiz koşullarda nem töleranslı epoksi astar alternatif çözüm olarak kullanıyoruz. Kürünü almış olan epoksi astar yüzeyine çift bileşenli olacak şekilde hazırlanmış, makina ve hortum bağlantıları yapılmış Polyurea uygulanır. Polyureanın en büyük artısı uygulama için kullanılan püskürtme makinası belirli oranda varillerden Polyurea ürününü çeker 45°-50° önceden ısıtılmış hortumlarda hızla ilerler, son çıkış noktası olan püskürtme tabancasının nozulunda yüksek bir basınç ile A ve B bileşen karışır ve dokunduğu yüzeyde yalnızca 5-10 sn gibi bir sürede sertleşir. Polyureanın üzerine istenirse uv dayanımlı poliüretan sonkat boya uygulanabilir.

Öneri: Polyurea su yalıtımında dikkat edilmesi gereken husus "Hibrit Polyurea" adı altında saf yapısı ile oynanmış gerçekliğinde uzaklaşmış ürünlere dikkat ediniz.

Kullanılacak Ürünler                                         Sarfiyatlar

Epoksi Primer(astar)                                           0,25-0,35 kg/m²

Nem Töleranslı Epoksi Astar                              0,25-0,35 kg/m²

Polyurea                                                             2-3 kg/m²

Poliüretan Sonkat Boya                                      0,15-0,25 kg/m²

Poliüretan Zemin Kaplama

Sistem Tanımı

 ​Poliüretan Zeminler yapısındaki esnekliğinden dolayı özellikle kapalı spor salonlarında çok amaçlı zeminler olan hentbol, basketbol ve voleybol saha zeminlerinde kullanılır. Poliüretan zemin kaplamalar oyuncuların hem daha rahat bir zeminde oynamasını sağlar hemde dirençli yapısı ile zeminde aşınma oluşturmaz. Basketbol saha zemini, voleybol saha zemini ve hentbol saha zeminlerinde ayrıca atış poligon zeminlerinde de bu sistem kullanılabilir.

​Uygulama Detayları

 Poliüretan zeminler hazır beton üzerine üzeri çelik konstürksiyon ya da betonarme yapı ile kapalı genel olarak amatör oyunlar oynanan zeminlerde ihtiyaç duyulur. Kürlenmesini tamamlamış beton üzerine gerekli görüldüğü durumlarda poliüretan primer kaplaması yapılır. SBR kauçuk rulolar istenilen ölçü ve kalınlıklarda kesimi yapılmış sahaya paketlenmiş bir şekilde gelir, daha sonra sbr kauçuk rulolar sarım yapılan yönün tersine sahaya serilir ve ruloların zemine alışması amacı ile en az 1 gün kadar bekletilir. Zeminde yeterince beklemiş olan  sbr kauçuk rulolar çift bileşenli poliüretan yapıştırcı ile montajı sağlanır. Yapışması tamamlanmış olan sbr kauçuk rulolar üzerindeki gözenekli yapısı bulunduğı için poliüretan macun ile gözenekleri ve birleşim yerleri tamamen kapanacak şekilde sıyırma olarak macun çekilir. Gözenek yapısı geçirimsiz hale gelen sistemin üzerine kendiliğinden yayılan poliüretan self levelling 2 mm kalınlık verecek şekilde kaplanır bu şekilde zeminde gerçek esnekliğine kavuşmuş olur. Kaplaması tamamlanmış olan zemin renklendirme amacı ile poliüretan sonkat boya ile boyanır ve üzerine saha oyun çizgileri çizilerek saha tamamlanmış olur. 

Öneri : İşlemi tamamlanan Poliüretan zeminlerin üzerinde en az bir hafta kadar oyun ve müsabaka yapılmaması tavsiye edilir.

Kullanılacak Ürünler              Sarfiyatlar

Poliüretan Primer                     0,15-0,25 kg/m²

Poliüretan Yapıştırıcı                0,9-1,1 kg/m²

SBR Kauçuk Rulo                    3-10 mm arası kalınlıklarda

Poliüretan Macun                     0,5-0,6 kg/m²

Poliüretan Self Levelling          2-2,2 kg/m²

Poliüretan Sonkat Boya           0,15-0,25 kg/m²

Beton Üzeri Akrilik Zemin Kaplama

Sistem Tanımı

 Beton üzeri akrilik zemin kaplama sistemi kürlenmesini tamamlamış olan hazır beton üzerine katman katman oluşan akrilik zemin kaplama malzemelerinden bir araya gelmiş bir sistemdir.Beton üzeri akrilik zemin kaplama standart sistem akrilik zemin kaplama olarak, cushion sistem akrilik zemin kaplama ve sbr rulo üzeri akrilik zemin kaplama olarak zemine kaplanabilir. Basketbol saha zemini, voleybol saha zemini ve tenis saha zemini yapımında bu sistemler kullanılabilir.

Uygulama Detayları

  • Standart Sistem Akrilik Zemin Kaplama

 Standart sistem akrilik zemin kaplama beton üzerine yapılan en basic akrilik zemin kaplama sistemi olarak geçmektedir. Standart sistem akrilik zemin kaplama uygulamasında kürlenmesini tamamlamış olan zemine epoksi astar ya da poliüretan primer ile nem geçişini engelleyecek bir katman oluşturulur. Bu katman üzerine iyi bir akrilik zemin kaplama oluşması için Akrilik Resurfacer zemin düzenleyici uygulaması yapılır. Zemin düzenleyici Resurfacer mevcutta görülen hataları, çatlakları vs doldurarak üzerine gelecek akrilik son kat boya katmanlarının bağlanmasına yardımcı olur. Zemin düzenleyici Resurfacer kürlenmesini aldıktan sonra akrilik sonkat boyanın ilk katı olan color coat akrilik boya uygulaması yapılır sonrasında topcoat akrilik boya ürünü zemine kaplanır bu iki katman arasında en büyük farklılık Akrilik topcoat boya ürününün silikon esaslı su geçirimsiz bir yapıda olmasıdır. 

  • Cushion Sistem Akrilik Zemin Kaplama

​​ Cushion sistem akrilik zemin kaplama beton üzerinde yapısındaki granülize esnek tanecikleri ile zemine esneklik kazandırır. Cushion sistem akrilik zemin kaplama da cushion katmanı istenildiği kadar atılabildiği gibi, kalın cushion ve ince cushion olarak ikiye ayrılır. Cushion sistem akrilik zemin kaplama uygulamasında kürlenmesini tamamlamış olan zemine epoksi astar ya da poliüretan primer ile nem geçişini engelleyecek bir katman oluşturulur. Bu katman üzerine Akrilik Resurfacer zemin düzenleyici uygulaması yapılır. Zemin düzenleyici Resurfacer mevcutta görülen hataları, çatlakları vs doldurarak üzerine gelecek akrilik sonkat boya katmanlarının bağlanmasına yardımcı olur. Zemin düzenleyici Resurfacer kürlenmesini aldıktan sonra Cushion katmanları atılır.  Akrilik zemin cushion sayesinde elastiki yapısına kavuşmuş olur. Daha sonra akrilik sonkat boyanın ilk katı olan color coat akrilik boya uygulaması yapılır Sonrasında topcoat akrilik boya ürünü zemine kaplanır. Saha çizgileri çizilerek sonlandırılır.

  • SBR Kauçuk Rulo Üzeri Akrilik Zemin Kaplama

​​ SBR kauçuk rulo mevcut zemine poliüretan yapıştırıcı tutkal ile yapıştırılır. Sbr rulo üzeri Cushion sistem akrilik zemin kaplama da cushion katmanı istenildiği kadar atılabildiği gibi kalın cushion ve ince cushion olarak ikiye ayrılır. Cushion kaplaması yapılmış olan zemin tamamen esnekliğine kavuşmuş olur. Daha sonra akrilik sonkat boyanın ilk katı olan color coat akrilik boya uygulaması yapılır sonrasında topcoat akrilik boya ürünü zemine kaplanır. Saha çizgileri çizilerek sonlandırılır.

Kullanılacak Ürünler                                  Sarfiyat

Poliüretan Primer                                          0,15-0,25 kg/m²

Epoksi Astar                                                 0,15-0,25 kg/m²

Nem bariyerli Epoksi Astar                           0,15-0,25 kg/m²

Akrilik Resurfacer                                         0,4-0,5 kg/m²

Akrilik Cushion                                             0,4-0,5 kg/m²

Akrilik Sonkat Boya                                      0,85-0,95 kg/m²

 

Asfalt Üzeri Akrilik Zemin Kaplama

Sistem Tanımı

 Asfalt üzeri akrilik zemin kaplama sistemi kürlenmesini tamamlamış olan asfalt üzerine katman katman oluşan akrilik malzemelerinden bir araya gelmiş bir akrillik zemin kaplama sistemidir. Asfalt üzeri akrilik zemin kaplama cushion sistem akrilik olarak zemine kaplanabilir. Beton üzeri akrilik zemin kaplamaya göre asfalt üzeri akrilik zemin kaplama her zaman daha uzun ömürlü ve yapı olarak asfalt üzeri akrilik zemin kaplama asfalta daha iyi tutunarak canlı bir görüntü oluştururlar. Basketbol saha zemin kaplama, voleybol saha zemin kaplama ve tenis saha zemin kaplama yapımlarında bu sistem kullanılabilir.

Uygulama Detayları​

  • Cushion Sistem Akrilik Zemin Kaplama

​​ Cushion sistem akrilik zemin kaplama asfalt üzerinde yapısındaki granülize esnek tanecikleri ile zemine esneklik kazandırır. Cushion sistem akrilik zemin kaplamalarında cushion katmanı istenildiği kadar atılabildiği gibi. kalın ve ince cushion olarak ikiye ayrılır. Bu sistem uygulamasında kürlenmesini tamamlamış olan zemine akrilik primer ile nem geçişini engelleyecek bir katman oluşturulur. Bu katman üzerine cushion katmanları atılır. Zemin elastiki yapısına kavuşmuş olur. Daha sonra akrilik sonkat boyanın ilk katı olan color coat uygulaması yapılır sonrasında topcoat ürünü zemine kaplanır. Saha çizgileri çizilerek sonlandırılır.

Kullanılacak Ürünler                                  Sarfiyat

Akrilik Primer                                                0,15-0,25 kg/m²

Akrilik Cushion                                             0,4-0,5 kg/m²

Akrilik Sonkat Boya                                      0,85-0,95 kg/m²

 

SBR Kauçuk Rulo Üzeri  Akrilik Zemin Kaplama

Sistem Tanımı

SBR kauçuk rulo üzeri akrilik zemin kaplama sistemi kürlenmesini tamamlamış olan hazır beton ya da asfalt zemin üzerine katman katman oluşan akrilik malzemelerinden bir araya gelmiş bir akrilik zemin kaplama sistemdir. Sbr rulo üzeri akrilik zemin kaplama sisteminde yer alan SBR kauçuk rulo zemine esneklik kazandırdığı için özellikle profesyonel akrilik zemin kaplama sistemlerde tercih sebebidir. Basketbol saha zemin kaplama, voleybol saha zemin kaplama ve tenis saha zemin kaplama da bu sistem kullanılabilir.

Uygulama Detayları​

  • SBR Kauçuk Rulo Üzeri Akrilik Zemin Kaplama

​​ SBR kauçuk rulo mevcut zemine poliüretan yapıştırıcı ile yapıştırılır. Cushion sistem akrilik zemin kaplama da görüldüğü gibi sbr kauçuk rulo üzeri akrilik zemin kaplama da cushion katmanı istenildiği kadar atılabildiği gibi kalın cushıon ve ince cushion olarak ikiye ayrılır. Cushion kaplaması yapılmış olan zemin tamamen esnekliğine kavuşmuş olur. Daha sonra akrilik sonkat boyanın ilk katı olan color coat akrilik boya uygulaması yapılır sonrasında topcoat akrilik boya ürünü zemine kaplanır. Saha çizgileri çizilerek sonlandırılır.

Kullanılacak Ürünler                                  Sarfiyat

Poliüretan Yapıştırıcı                                    0,8-0,9 kg/m²

SBR Kauçuk Rulo                                         3-10 mm arası istenilen kalınlıkta

Akrilik Cushion                                             0,4-0,5 kg/m²

Akrilik Sonkat Boya                                      0,85-0,95 kg/m²

 

Epdm Zemin Kaplama

Sistem Tanımı

 EPDM zemin kaplama sistemleri özellikle çocuk parkları daha amatör olarak kullanılan zeminlerde elastikiyetin yoğun talep edildiği yerlere uygulanır. Çocuk oyun parkı zeminlerinin haricinde koşu yolu zeminlerinde okul bahçe zeminlerinde bisiklet yolu zeminlerinde kullanılır. genellikle 8 mm sbr garnül üzerine 5mm yada 7mm EPDM dökme zemin uygulaması olarak yapılır.

Uygulama Detayları

 Kürlenmesini tamamlamış olan beton ya da asfalt zemine nem geçişini engelleyecek şekilde poliüretan primer uygulaması yapılır. Nem bariyeri uygulamasından sonra 1-4 mm SBR granül taneleri ile insitu binder bir mikser yardımı ile karıştırılıp zeminde 8mm kalınlık verecek şekilde uygulaması yapılır ve kotu alınır. Bu katman kuruduktan sonra aynı işlem EPDM ürünler ile tekrar dökme binder ile karıştırılır. Epdm kalınlığı istenildiği şekilde 5mm yada 7mm olacak şekilde zemine uygulaması yapılır. Eğer oyun yada kulvar çizgileri isteniyorsa Poliüretan sonkat boya ile işlem yapılarak sonlandırılır.

Uyarı: Epdm zemin kaplamalarda mavi ve sarı renk kaplamalar insitu binderin aromatik yapısından kaynaklı olarak rengi yeşile döner 60 gün süre sonrasında renkeri tekrar normal haline kavuşur.

Kullanılacak Ürünler                                  Sarfiyat

Poliüretan Primer                                          0,15-0,25 kg/m²

SBR Granül                                                  0,65 kg/m²(1mm kalınlıkta)

EPDM                                                           0,85-1 kg/m²(1mm kalınlıkta)

Poliüretan Sonkat Boya                                0,04-0,05 kg/m²

Sandviç Tartan Zemin Kaplama

Sistem Tanımı

 Sandviç sistem tartan zemin kaplama sistemleri özellikle koşu yolları, stadyum kenarları gibi zeminde elastikiyetin yoğun kullanıldığı profesyonel yerlere uygulanır. Bu sistem profesyonel alanlarda prpfesyonel atletler tarafından özellike antreman amaçlı kullanıldığı için IAAF standardı aranmaktadır.

Uygulama Detayları

 Kürlenmesini tamamlamış olan beton ya da asfalt zemine nem geçişini engelleyecek şekilde poliüretan primer uygulaması yapılır. Nem bariyeri uygulamasından sonra 1-4 mm SBR granül taneleri ile insitu binder bir mikser yardımı ile karıştırılıp zeminde 10mm kalınlık verecek şekilde uygulaması yapılır ve kotu alınır. Bu katman kuruduktan zeminde oluşan gözenekli yapıyı gidermek ve bir sonraki katmana hazırlık olması amacı ile poliüretan macun ile gözenekler kapatılır. Gözenekleri kapalı sistemin üzerine poliüretan self levelling çekimi yapılırken bir diğer taraftan serpme şeklinde epdmler henüz kurumayan self levelling üzerine atılır. Bu yöntem ile zeminde pürüzlü bir yapı elde edinmek istenir. daha sonra poliüretan self levelling kürlendiğinde fazla epdmler süpürülerek alınır. Eğer oyun yada kulvar çizgileri isteniyorsa Poliüretan sonkat boya ile işlem yapılarak sonlandırılır.

Kullanılacak Ürünler                                  Sarfiyat

Poliüretan Primer                                          0,15-0,25 kg/m²

SBR Granül                                                  0,65 kg/m²(1mm kalınlıkta)

Poliüretan Macun                                         1,46-1,5 kg/m²

Poliüretan Self Levelling                               2,2-2,3 kg/m²

EPDM                                                           0,85-1 kg/m²(1mm kalınlıkta)

Poliüretan Sonkat Boya                                0,04-0,05 kg/m²

Kauçuk Karo Zemin Kaplama

Sistem Tanımı

 Kauçuk karo özellikle çocuk oyun parkları, bahçe zemin kaplamaları, fitness spor salon zemin kaplamalarında kullanılan yüksek darbe emici yapısı sayesinde yüksekten düşmelerde herhangi bir yaralanmayı önleyen en etkili sistemlerdendir. 

Uygulama Detayları

 Kauçuk Karoların zemine uygulanmasında önce zemin tamamen temizlenmeli ve uygulama yapılcak zemin mutlaka ondülasyonlardan uzak olmalıdır. Farklı kalınlıklarda kauçuk karolar zemine çift kompenantlı poliüretan yapıştırıcı ile yapıştırılarak kullanıma hazır hale getirilebilir. Kauçuk karolar ayrıca epdm yüzeyli kauçuk karo olarakta hazırlanabilir.

Kullanılacak Ürünler                                 Sarfiyatlar

Poliüretan Yapıştırıcı                                   0,9-1 kg/m²

Kauçuk Karo                                                2-2,5-3-4-5 cm kalınlıklarda

 

Halı Saha

Sistem Tanımı

 Sentetik çim halılar zeminlerde özellikle peyzaj amaçlı olarak bahçe havuz balkon gibi dekoratif zeminlerde kullanılabilir. Güzel bir görüntü oluşturması, her mevsim rahatlıkla kullanılabilmesi, herhangi bir bakım vs istememesi sentetik çim halılar için özellikle dekorda tercih sebebi olmuştur. Peyzaj haricinde sentetik çim halı amatör spor sahalarının zeminlerinde futbol, basketbol, voleybol, tenis saha zeminleri olarakta kullanılmaktadır.

Uygulama Detayları

 Hazır olan zemin üzerine Sentetik çim halılar birleşim noktalarından Helmetin bezi ile üzerine Poliüretan yapıştırıcı çekilerek birbirlerine yapıştırılırlar. yapışma işlemi sonrası halı zemine daha iyi oturması ve iplerinin aralarını doldurarak dayanıklılık sağlamak amacı ile kum doldurularak üzerinde özel üçgen fırçalar ile tüm yüzeye eşit dağılması sağlanır. Kum dağılım işleminden sonra üzerine 1-4 mm kalınlarda sbr granüller dökülür aynı şekilde üçgen fırçalar ile zemine eşit dağılı sağlanır. Granülün sistemdeki amacı esnek bir yapı oluşturmak ve top sekmesine katkıda bulunmaktır.

Fitness Spor Salon Zemin Kaplama

Sistem Tanımı

Sosyal tesiler, oteller, özel fitness salonları, site içlerinde yer alan kapalı spor salonları için özellikle darbe emici yapıya sahip olan kaplamalardır.

Uygulama Detayları

Fitness spor salon zeminleri kauçuk karo, sbr rulo ya da epdm li sbr kauçuk rulo kullanılarak zemine poliüretan yapıştırıcı ile yapıştırılır.

Kullanılacak Ürünler                            Sarfiyatlar

Sbr Kauçuk Rulo                                    3-10 mm kalınlıklarda            

Kauçuk Karo                                          2-5 cm kalınlıklarda

EPDM-SBR Rulo                                   3-10 mm kalınlıklarda  

EPDM Yüzeyli Kauçuk Karo                  2-5 cm kalınlıklarda

Poliüretan Yapıştırıcı                             0,9-1,1 kg/m²